Pamukkale Giriş Ücreti 2024

Pamukkale Travertenleri Giriş Ücretleri 2024

Pamukkale Giriş Ücreti 2024

Pamukkale Travertenleri giriş ücreti ne kadar? Pamukkale Giriş Ücreti 2024 Yılı ?

Pamukkale Travertenleri’ne giriş ücreti: T.C. vatandaşları Müzekart ile giriş yapabilmektedir.. 2024 yılı Müzekart ücretleri 60 TL‘dir. Yabancı ziyaretçilerin giriş bileti için 30 Euro ödemeleri gerekmektedir.

Pamukkale Travertenlerine Kimler Ücretsiz Girebilir?

Pamukkale Travertenlerine ücretsiz giriş yapabilecek kişiler aşağıda belirtilmiştir. Pamukkale’ye ücretsiz giriş yapılabilmesi için gerekli belgelerin ibraz edilmesi zorunludur. Aşağıdaki grupta yer alanlar gerekli belgelerini ibraz etmeleri koşuluyla Pamukkale travertenleri gişelerinden ücretsiz bilet alarak giriş yapabilirler.

* 18 Yaş altı ve 65 yaş üzeri T.C. vatandaşları,

* T.C.  Vatandaşı  Engelliler ile bir refakatçisi,

* Öğretmenler,

* Basın kimlik kartı sahipleri,

* Kültür ve Turizm Bakanlığı personeli ve emeklileri ile refakatindeki eş ve çocukları,

* 0-12  yaş arası yabancı uyruklu çocuklar.

Hierapolis Antik Kenti Girişi Ücretli mi?

Pamukkale’ye ziyarete gelen T.C. vatandaşı misafirlerimiz Müzekart ile ya da şartları taşımaları halinde ücretsiz bir şekilde Hierapolis Antik Kentine giriş yapabilirler.

Pamukkale Travertenleri ve Hierapolis Antik Kenti girişi farklı mı?

Pamukkale Travertenlerinin ve Hierapolis Antik kentinin girişi aynıdır. Müzekart ile ya da yabancı ziyaretçiler için bilet ile giriş yapılabilmektedir.

Pamukkale de Müzekart alabilir miyim?

Pamukkale Travertenlerine giriş yapabilmek için T.C. vatandaşı misafirlerimiz gişelerden kimliklerini ibraz etmek koşuluyla müzekart sahibi olabilirler.

Müzekartı sadece Pamukkale gişelerinden mi temin edebilirim?

Müzekartınızı Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı satış noktalarından temin edebilirsiniz. Aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığının  Mobil Müzekart+ uygulaması ile kolay bir şekilde mobil müzekartınıza sahip olabilirsiniz. Mobil Müzekart sahibi olmak için; https://muze.gov.tr/

Mobil MüzeKart+ Nedir ? Nasıl Alınır ?

Öncelikle Akıllı telefonunuza “Türkiye’nin Müzeleri” uygulamasını indirin.

Üye kaydınızı oluşturun.

Daha önce satın aldığınız aktif bir MüzeKart’ınız varsa, T.C. Kimlik numaranızı kullanarak mevcut kartınızı etkinleştirin.

Yeni bir MüzeKart satın almak ve kullanabilmek için “MüzeKart” seçeneği altından “MOBİL UYGULAMA” seçeneğini seçerek işlemi tamamlayın.

Son olarak QR kod oluşturarak müze girişinizi sağlayın.

Mobil müzekart almak için ziyaret edebilirsiniz. https://muze.gov.tr/